fbpx

De wereld verandert en ook de manier van bouwen. 

Houtskeletbouw is dé bouwmethode van de toekomst. 

Je vraag je wellicht af waarom?

Wel, er zijn verschillende voordelen. Ik som er graag enkele voor je op.

 

Kortere projecttijd

Een houtskeletwoning kan beduidend op een kortere tijd worden afgewerkt dan een traditionele woning. (Huur je nu? Dan kan je besparen op de huurkosten!). Dit komt doordat de constructies vooraf in het atelier worden klaargemaakt, en dus op de werf enkel nog gemonteerd dienen te worden. Ook de ramen worden vooraf besteld, zodat je hier niet op moet wachten en de woning in een vingerknip dicht staat. 

 

Weinig bouwvocht

Bovendien is hout een droog materiaal. Je woning bevat dus weinig bouwvocht en je voelt dus onmiddellijk een aangenaam klimaat in de woning. De binnenwanden worden afgewerkt met gyproc, waardoor je snel kan schilderen, in tegenstelling tot traditioneel, waar de bezetting een hele tijd moet drogen voor je kan schilderen. Instant een gezellig thuis-gevoel, ideaal toch? 

 

Meer binnenruimte

De energie-eisen worden alsmaar strenger en dus wordt de wand ook alsmaar dikker. Bij houtskeletbouw blijft de wanddikte beperkt, daar er in de wand wordt geïsoleerd ipv voor de wand.  En daar geniet je dus van door meer binnenruimte. 

 

Ecologisch

Hout is een natuurlijk materiaal en dus ecologisch. Je leeft heel veel uren in je woning gedurende je leven. Dan is het belangrijk dat je in een gezonde omgeving vertoeft en daar zorgt hout voor. Geen schadelijke stoffen die je woning binnen dringen, pur wordt zo veel mogelijk vermeden. Waarom zou je niet genieten van wat de natuur te bieden heeft? 

 

Elke bouwstijl

Tot slot, elke bouwstijl is mogelijk. Is je project simpel of complex, groot of klein, houtskeletbouw is mogelijk. Werk het langs buiten- en binnenzijde af met het materiaal naar keuze en na afloop kan je de woning van uitzicht niet meer onderscheiden van een traditionele woning. Je ziet het dus niet, maar je voelt het wel! Houtskeletbouw, de bouwmethode van de toekomst, check!

Wist je dat houtskeletbouw zelfs de meest gebruikte bouwmethode is in de Verenigde Staten en Canada? 

Input nodig voor jouw project?

Kom eens langs en dan bespreken we samen jouw project.